+30 210 4135 100

diathlon@yahoo.gr

TA ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ PERSONAL TRAINING

TA ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ PERSONAL TRAINING

Δεν σου αρέσουν τα ομαδικά προγράμματα στα γυμναστήρια; Όσο και αν προσπαθείς μόνος σου, δεν βλέπεις τα αποτελέσματα στο σώμα σου που θα ήθελες να δεις; Έχεις προκαλέσει στον εαυτό σου τραυματισμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής γιατί εκτέλεσες λάθος κάποια άσκηση και δεν σε διόρθωσε κανείς; Μήπως απλά ντρέπεσαι να κάνεις γυμναστική μαζί με άλλους και θες αποκλειστικότητα;

Η λύση είναι μια: personal training!

Δες παρακάτω τα πλεονεκτήματα του personal training και ετοιμάσου να δεις θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σου!

Έχεις ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής μόνο για εσένα
Δεν είμαστε όλοι για όλα! Οι ασκήσεις που κάνει κάποιος πρέπει να «φιλτράρονται» ανάλογα με την ηλικία του, τις μυοσκελετικές παθήσεις που ίσως έχει (αρθρίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, τενοντίτιδα κ.α.), το ιστορικό του σε τραυματισμούς, τη στάση του σώματός του, τον ΔΜΣ του και γενικά την κατάσταση της υγείας του (υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες, παχυσαρκία).

Επιπροσθέτως, το τρέξιμο ή τα προγράμματα αεροβικής άσκησης είναι μεν εξαιρετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα, την απώλεια βάρους και τη βελτίωση σε διάφορους τομείς, ωστόσο δεν είναι κατάλληλες δραστηριότητες για όλους! Τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, οστεοπόρωση καθώς και παθήσεις της καρδιάς και του κυκλοφορικού δεν θα πρέπει να συμμετέχουν χωρίς την έγκριση του γιατρού.

Επίσης, οι κραδασμοί που προκαλούνται από τη συνεχή επανάληψη των διασκελισμών μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην κνήμη και μια ποικιλία προβλημάτων στα πόδια όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα. Αντίστοιχα, η αεροβική άσκηση κρύβει και αυτή παρόμοιους κινδύνους με το τρέξιμο, όπως περιοστίτιδες κνήμης, κακώσεις του αχίλλειου τένοντα, διαστρέμματα της καμάρας και πόνους κάτω από την επιγονατίδα.

Ένας υπέρβαρος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει το τρέξιμο, τα άλματα και οτιδήποτε προκαλεί κραδασμούς στις αρθρώσεις, καθώς «κουβαλάει» μεγάλο φορτίο και επιβαρύνονται περισσότερο οι αρθρώσεις του. Το καλύτερο θα ήταν να προτιμάει το γρήγορο περπάτημα και γενικά αερόβιες ασκήσεις, όσο το δυνατόν με λιγότερους κραδασμούς, και μυϊκή ενδυνάμωση χωρίς πολλά βάρη.

Έτσι λοιπόν, με βάση τα παραπάνω, καταλαβαίνεις πως ο-η personal trainer πρέπει να δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής μόνο για σένα, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το σώμα σου αλλά και τον στόχο σου!

Μπορείς να κάνεις γυμναστική στο σπίτι σου ή οπουδήποτε αλλού σου κάνει κέφι
Το σπίτι μας μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό χώρο εκγύμνασης όσο απίθανο και αν μας ακούγεται. Με τη σωστή οργάνωση του γυμναστή και τον κατάλληλο εξοπλισμό personal training ακόμα και τα καλύτερα γυμναστήρια θα ζήλευαν το «προσωπικό σου γυμναστήριο». Ακόμα και αν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες η απλώς δεν σου αρέσει η γυμναστική στο σπίτι, το personal training σε γήπεδα, πάρκα ή σε οποιοδήποτε outdoor χώρο είναι πλέον πολύ της μόδας και ικανοποιεί ένα πολύ μεγάλο κοινό που αγαπά την «υπαίθρια» και μη εκγύμναση.

Αποφεύγεις τους τραυματισμούς
Όταν κάνεις personal training οι πιθανότητες τραυματισμού κυμαίνονται μεταξύ ελάχιστου εώς καθόλου. Ο personal trainer είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα σου για να διορθώσει τυχόν λάθη, να διδάξει εξ’αρχής τη σωστή τεχνική εκτέλεσης των ασκήσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί στο μέλλον, ακόμα και όταν ο ασκούμενος γυμνάζεται χωρίς την παρουσία γυμναστή.

Επίσης με την παρουσία προσωπικού γυμναστή πραγματοποιούνται παθητικές διατάσεις με αποτέλεσμα την αποφυγή τραυματισμών και να αποκτηθεί καλύτερη ελαστικότητα, καλύτερη μυϊκή ανάπτυξη κοκ… Οι διατάσεις στο τέλος κάθε προπόνησης είναι απαραίτητες όχι μόνο για να μην πιαστείς την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα, αλλά και για να επέλθει πιο γρήγορα η μυϊκή ισορροπία που σου προανέφερα παραπάνω.

Κάνοντας λοιπόν personal training, ο-η personal trainer είναι υποχρεωμένος-η να σου κάνει παθητικές διατάσεις, δηλαδή να σου τεντώσει εκείνος όλο το μυϊκό σου σύστημα με ειδικές τεχνικές, με έμφαση τους βραχυμένους μυς σου.

Έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα των παθητικών διατάσεων είναι πολύ καλύτερα και πιο σύντομα από ότι των ενεργητικών διατάσεων. Επειδή όμως διαρκούν 10 λεπτά περίπου, αρκετοί τις αποφεύγουν λόγω έλλειψης χρόνου ή ακόμα και έλλειψης γνώσης. Πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν ότι κάνοντας personal training τις δικαιούσαι! Μη τις χάσεις!

Μυοσκελετική ισορροπία
Είναι πολύ σημαντικό ο-η personal trainer να είναι ικανός να αξιολογήσει τη στάση του σώματός σου, από την πρώτη κιόλας συνεδρία και να διορθώσει τη μυϊκή ανισορροπία που όλοι έχουμε λίγο πολύ από διάφορες συνήθειες της καθημερινότητάς μας, η οποία αποτελεί αιτία για πολλά από τα προβλήματα της ράχης, της στάσης του σώματος καθώς και της κακής τεχνικής εκτέλεσης κάποιων ασκήσεων.

Για παράδειγμα, αν οι μύες στην μια πλευρά μιας άρθρωσης είναι ισχυρότεροι των μυών της αντίθετης πλευράς, το σώμα τείνει να έλκεται προς την κατεύθυνση των ισχυρότερων μυών. Έτσι λοιπόν ο-η personal trainer, σχεδιάζει ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής για εσένα με σκοπό την ενδυνάμωση των επιμηκών και αδύναμων μυών και την διάταση των βραχέων, ισχυρών μυών έτσι ώστε να υπάρξει ισοδύναμη έλξη και από τις δύο κατευθύνσεις και ισορροπία ανάμεσα στην ευλυγισία και την δύναμη των μυών που υποστηρίζουν την άρθρωση ή τον κορμό αντίστοιχα.

Δεν είναι πολυτέλεια, πλέον κάνεις Personal training σε προσιτές τιμές
Το ότι κάποτε το personal training ήταν αρκετά ακριβό και για κάποιους ίσως ένα έιδος πολυτελείας, δεν είναι ψέμα. Πλέον όμως, με την συνεχή εξάπλωση του και αποδοχή από κοινό όλων των ηλικιών, η προσωπική προπόνηση έχει γίνει πιο προσιτή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως και στη χώρα μας.

Οι τιμές του personal training σαφώς και ποικίλουν ανάλογα τον επαγγελματία, την κατάρτιση, το χώρο (personal σε γυμναστήρια, κατ’οίκον, σε υπαίθριους χώρους, ακόμα και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, βλέπε personal studios). Το κόστος του personal training μπορεί επίσης να είναι χαμηλότερο με την ύπαρξη περισσότερων από ενός ασκούμενου (βλέπε semi personal ή small group personal).

Μπορείς να επιλέξεις την προπόνηση που σου αρέσει
Είτε κάνεις προπόνηση με βάρη, είτε σου αρέσουν το pilates, ο personal trainer μπορεί εκτός από το να προσαρμόσει το πρόγραμμα γυμναστικής σύμφωνα με τους στόχους και τις ανάγκες σου, μπορεί και να προσαρμόσει το πρόγραμμα και σύμφωνα με τις επιθυμίες σου. Αυτό κάνει πιο ευχάριστη και πιο διασκεδαστική την προπόνηση!

Για παράδειγμα σε κάποιον που του αρέσουν οι πολεμικές τέχνες, ο personal trainer μπορεί να βάλει στο πρόγραμμα γυμναστικής κινήσεις πολεμικών τεχνών, οι οποίες θα τον ευχαριστήσουν γιατί κάνει κάτι που τον ενθουσιάζει, αλλά παράλληλα θα καλύψουν και τις ανάγκες του προγράμματος γυμναστικής του συγκεκριμένου ασκούμενου. Με το functional training, οι επιλογές είναι άπειρες!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:

Το personal training έχει τρομερά οφέλη στην υγεία μας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να υπάρχει σωστή εκτίμηση της κατάστασης, σωστός προγραμματισμός, καθώς και επαγγελματική συμπεριφορά του personal trainer.

Λόγω της μόδας και τις απήχησης του personal training, υπάρχουν πολύ επιτήδειοι «γυμναστές» που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν από αυτήν την κατάσταση και μόνο επαγγελματίες δεν τους λες. Μάθε πώς να ξεχωρίζεις το σωστό Personal Trainer!

* Για περισσότερες συμβουλές επί θεμάτων υγείας και fitness περιμένουμε να μας επισκεφτείτε. Ο Πειραιάς, στην πανέμορφη Καστέλλα, έχει το γυμναστήριο που του αρμόζει ...

420

Μέλη

12

Προπονητές

3

Αίθουσες

15

Προγράμματα

Ωράριο Σεπτεμβρίου:

Δευτέρα - Παρασκευή: 07:30 π.μ. - 10:30 μ.μ.

Σάββατο: 08:00 π.μ. - 20:00 μ.μ.

Κυριακή: 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

ΔΙΑΘΛΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΙΑΘΛΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Πειραιάς στην περιοχή της Καστέλλας

Εδώ θα σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας

CONTACT US

210 4135 100

Δεληγιώργη 50, Πειραιάς

diathlon@yahoo.gr

Code by: Overmedia SA