+30 210 4135 100

diathlon@yahoo.gr

Πέντε συμβουλές για να μη σταματήσετε τη γυμναστική

Πέντε συμβουλές για να μη σταματήσετε τη γυμναστική

Δεν έχω χρόνο. Έχω πολλή πίεση στη δουλειά και δεν προλαβαίνω». «Δεν έχω διάθεση». «Δεν μου αρέσει να πηγαίνω γυμναστήριο». «Δεν έχω τα αποτελέσματα που θα ήθελα και τα παράτησα». Ποια είναι η δική σας δικαιολογία για το ότι δεν γυμνάζεστε; Όποια και να είναι η δικαιολογία μας υπάρχει πάντα χρόνος και τρόπος να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας.

«No pain, no gain» έλεγαν παλιά σε διάφορους χώρους άσκησης. Αυτό όμως έχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι ένας μύθος. Διότι μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα χωρίς να υπάρχει πόνος. Και δεν πρέπει να υπάρχει διότι ο πόνος είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Η γυμναστική δεν είναι τιμωρία, είναι υγεία και πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Προσπαθήστε λοιπόν να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Ένας τρόπος είναι να επιλέξετε ένα καλό σύγχρονο γυμναστήριο με άνετους, καθαρούς χώρους και αξιόπιστα μηχανήματα. Το ωραίο περιβάλλον, οι άλλοι άνθρωποι που γυμνάζονται δίπλα σας, οι γυμναστές που σας προσέχουν και η καλή μουσική είναι παράγοντες που συμβάλλουν στο να νιώθετε καλύτερα. Πολλά γυμναστήρια διαθέτουν και τηλεοράσεις για να χαζεύετε την ώρα που γυμνάζεστε. Αλλά και στο σπίτι σας αν κάνετε ποδήλατο ή διάδρομο και χαζεύετε την αγαπημένη σας εκπομπή, θα δείτε πόσο ευκολότερα περνά η ώρα.

Οι συχνότερες δικαιολογίες για να αναβάλουμε τη γυμναστική είναι ότι δεν έχουμε χρόνο, είμαστε κουρασμένοι και δεν έχουμε διάθεση. Η κατάλληλη γυμναστική όμως θα φροντίσει ακριβώς γι’ αυτά. Δηλαδή θα σας αποφορτίσει, θα σας χαλαρώσει και θα σας ξεκουράσει. Η σωματική κόπωση που θα νιώσετε από τη γυμναστική θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Δείτε λοιπόν 5 δοκιμασμένους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε τη γυμναστική ή να συνεχίσετε αυτή την καλή συνήθεια, αν νιώθετε ότι δεν αντέχετε άλλο και θέλετε να τη σταματήσετε.

1.Κάντε αυτό που σας αρέσει

Όταν γυμνάζεστε κάνετε αυτό που σας αρέσει ή απλώς αυτό που σας είπαν; Καλό είναι να κάνετε αυτό που σας αρέσει. Αν σας αρέσει το περπάτημα, περπατήστε. Αν σας αρέσει το τρέξιμο, τρέξτε. Αν σας αρέσει ο χορός, ξεκινήστε μαθήματα. Αν σας αρέσουν τα ομαδικά σπορ, τότε βρείτε τις παρέες και τους χώρους για να παίξετε το αγαπημένο σας σπορ. Αν πηγαίνετε γυμναστήριο, επιλέξτε το μηχάνημα ή το είδος γυμναστικής που σας αρέσει (π.χ. αερόμπικ, σουηδική κ.λπ.). Η γυμναστική δεν πρέπει να είναι καταναγκαστική και να σας ζορίζει, πρέπει να σας αρέσει.

2. Εντάξτε τη γυμναστική στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να εντάξετε τη γυμναστική στο εβδομαδιαίο σας πλάνο. Μόνο αν δείτε την άσκηση σαν κάποιο εβδομαδιαίο ραντεβού σας θα βρείτε χρόνο για αυτή. Σημειώστε μέρες και ώρες που σας βολεύει να γυμνάζεστε. Ο καθαρός χρόνος γυμναστικής δεν χρειάζεται να είναι παραπάνω από 30 με 40 λεπτά. Αφιερώνοντας 3 φορές την εβδομάδα για άσκηση διάρκειας 30-40΄ τα οφέλη της υγείας σας θα είναι σημαντικά και η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί.

3. Βάλτε στόχους

Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής, κάποιοι θέλουν να χάσουν βάρος, κάποιοι να σφίξουν, κάποιοι να δυναμώσουν, κάποιοι να ξεπιαστούν και άλλοι να νιώσουν ευεξία. Είναι σημαντικό λοιπόν να καθορίσετε τι ακριβώς θέλετε, θέτοντας από την αρχή κάποιους στόχους οι οποίοι πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμοι και ρεαλιστικοί. Συνεργαστείτε με τον γυμναστή ή τον διαιτολόγο και επιδιώξτε π.χ. να χάσετε 5 κιλά σε έναν μήνα, κάτι που είναι εφικτό και ρεαλιστικό. Μόλις πετύχετε τον στόχο σας αυτό θα σας κάνει να νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση και ταυτόχρονα θα αποτελέσει κίνητρο να συνεχίσετε και να τα πάτε ακόμη καλύτερα.

4. Καταγράψτε την πρόοδό σας

Φτιάξτε μια καρτέλα όπου θα σημειώνετε τις επιδόσεις σας. Θα εκπλαγείτε από τη βελτίωσή σας μετά από 2 με 3 μήνες. Βλέποντας για παράδειγμα ότι σηκώνετε κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερα βάρη σε κάθε άσκηση. Ή ότι στον διάδρομο π.χ. κάνετε τζόγκινγκ σε διπλάσιο χρόνο και σε ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα.

5. Βρείτε παρέα

Η μοναχική γυμναστική είναι δύσκολο πράγμα και απαιτεί μεγάλη πειθαρχία για να συνεχιστεί επί μακρόν. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο πολλά όργανα γυμναστικής για το σπίτι καταλήγουν μετά από 2-3 μήνες να γίνονται κρεμάστρες. Αντίθετα, έχει φανεί ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν το γυμναστήριο ή το κολυμβητήριο για να γυμναστούν είναι η παρουσία άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι επίσης που επιλέγουν να παίζουν κάποιο σπορ με την παρέα τους διατηρούν αυτή τη συνήθεια περισσότερο.

Για τις δύσκολες στιγμές

*Δεν είναι όλες οι μέρες το ίδιο, ούτε όλες οι περίοδοι της ζωής μας. Είναι φυσικό λοιπόν σε δύσκολες περιόδους είτε στο επαγγελματικό είτε στο οικογενειακό περιβάλλον ένας από τους πρώτους τομείς που υφίστανται αυτές τις συνέπειες να είναι η σωματική άσκηση. Αν λοιπόν δεν γυμναστείτε για μία-δύο εβδομάδες, ακόμη και για έναν μήνα, δεν χάλασε ο κόσμος. Ούτε έχετε χάσει αυτά που κερδίσατε από τη γυμναστική ως τότε. Το σώμα έχει μνήμη, όταν λοιπόν ξαναρχίσετε θα επανέλθετε ταχύτερα σε ένα πρόγραμμα από έναν τελείως αγύμναστο. Υπομείνετε λοιπόν τις δύσκολες στιγμές και όταν περάσουν ξαναρχίστε σαν να μη συνέβη τίποτε.

ΠΗΓΗ https://runnfun.gr/

 * Για περισσότερες συμβουλές επί θεμάτων υγείας και fitness περιμένουμε να μας επισκεφτείτε. Ο Πειραιάς, στην πανέμορφη Καστέλλα, έχει το γυμναστήριο που του αρμόζει ...

420

Μέλη

12

Προπονητές

3

Αίθουσες

15

Προγράμματα

Ωράριο Σεπτεμβρίου:

Δευτέρα - Παρασκευή: 07:30 π.μ. - 10:30 μ.μ.

Σάββατο: 08:00 π.μ. - 20:00 μ.μ.

Κυριακή: 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

ΔΙΑΘΛΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΙΑΘΛΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Πειραιάς στην περιοχή της Καστέλλας

Εδώ θα σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας

CONTACT US

210 4135 100

Δεληγιώργη 50, Πειραιάς

diathlon@yahoo.gr

Code by: Overmedia SA