+30 210 4135 100

diathlon@yahoo.gr

Yoga

Yoga

Μια σειρά στάσεων και κινήσεων του σώματος με σκοπό την απόκτηση οργανικής και πνευματικής αυτοχαλάρωσης.  Συνδυάζει διατατικές και ενδυναμωτικές ασκήσεις καθώς και τρόπους αναπνοής που έχουν βαθιά σχέση με το διαλογισμό.

Γιόγκα σημαίνει ένωση στα σανσκριτικά, επειδή η συγκεκριμένη μέθοδος αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως μία ολότητα, ως ένα συνδυασμό σώματος, ψυχής και νού. Στόχος της είναι να εναρμονίσει τον άνθρωπο με τα γεγονότα της καθημερινότητας, βοηθώντας τον να επικοινωνήσει με τον βαθύτερο εαυτό του.

Πώς μας ωφελεί;

  • Στο σώμα Ενδυναμώνει το σώμα και το απελευθερώνει από τις εντάσεις και τα μυϊκά σφιξίματα. Το σώμα ανακτά σταδιακά τη χαμένη του ευλυγισία, η σπονδυλική στήλη γίνεται πιο ευθύγραμμη και τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος.
  • Στη λειτουργία του οργανισμού Συντελεί στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ επιδρά με θεραπευτικό τρόπο και στο νευρικό σύστημα.
  • Στα μυοσκελετικά προβλήματα Λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα π.χ. στη μέση ή τον αυχένα. Χωρίς να υποκαθιστά την κλασική ιατρική, η γιόγκα εστιάζει στην ανακούφιση του πάσχοντος με τις κατάλληλες σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις (θεραπευτική γιόγκα).
  • Στη διάθεση Δρα ευεργετικά όχι μόνο στα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και στην κατάθλιψη και το χρόνιο στρες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις Η.Π.Α. η «συνταγή» που, μεταξύ άλλων, δίνουν πολλοί γιατροί για την αντιμετώπιση των παραπάνω σωματικών και ψυχικών προβλημάτων είναι η γιόγκα, η οποία χαρίζει ηρεμία και εσωτερική γαλήνη.
  • Στην εγκυμοσύνη Υπάρχουν ειδικά μαθήματα γιόγκα για τις εγκύους (με τη συγκατάθεση του γυναικολόγου τους). Η γιόγκα για εγκύους μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους της μέσης και να βελτιώσει την ευκινησία της γυναίκας. Επίσης, μπορεί να διευκολύνει τον τοκετό. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και παιδική γιόγκα, που δίνει έμφαση σε ήπιες ασκήσεις και σε στάσεις που μιμούνται ζώα, ώστε να είναι ευχάριστη.

Power Yoga είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται στη Δύση για να περιγράψει μια δυναμική, με βάση την fitness προσέγγιση για την Vinyasa  γιόγκα. Αν και πολλοί θεωρούν ότι είναι "γιόγκα γυμναστηρίου" , αυτό το ύφος της πρακτικής αρχικά ακολουθεί την μέθοδο Ashtanga. Ο όρος τέθηκε σε κοινή χρήση στα μέσα της δεκαετίας του 1990, σε μια προσπάθεια να κάνει την γιόγκα Ashtanga πιο προσιτή στους δυτικούς μαθητές, όμως, σε αντίθεση με Ashtanga. Η Power Yoga δεν ακολουθεί μια σειρά σειρά από πόζες, δίνει έμφαση στην ευελιξία  την αντοχή, και την δύναμη. Η Power Yoga έφερε την γιόγκα στα γυμναστήρια, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν την γιόγκα ως ένας τρόπος για να ασκηθούν.

Τα ομαδικά προγράμματα θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου. Δηλώστε προτίμηση & συμμετοχή και ζητήστε πληροφορίες.

 * Για περισσότερες συμβουλές επί θεμάτων υγείας και fitness περιμένουμε να μας επισκεφτείτε. Ο Πειραιάς, στην πανέμορφη Καστέλλα, έχει το γυμναστήριο που του αρμόζει ... 

420

Μέλη

12

Προπονητές

3

Αίθουσες

15

Προγράμματα

Ωράριο Σεπτεμβρίου:

Δευτέρα - Παρασκευή: 07:30 π.μ. - 10:30 μ.μ.

Σάββατο: 08:00 π.μ. - 20:00 μ.μ.

Κυριακή: 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

ΔΙΑΘΛΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΙΑΘΛΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Πειραιάς στην περιοχή της Καστέλλας

Εδώ θα σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας

CONTACT US

210 4135 100

Δεληγιώργη 50, Πειραιάς

diathlon@yahoo.gr

Code by: Overmedia SA